//Little Paris ♕
Enjoy With Them !
Thursday, 20 December 2012 @ 8:34 pm | 0 Eiffel [s]

<
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai and Assalamualaikum guys! How aree you? Lama dah takjumpa korang kan? K rindu korang. So harini nak story pasal 'Trip to Keyel' haritu! Rasanya entry kali nie panjang berjela jela and disebabkan terlalu banyak perbualan. Haha. Hope korang sabar kay baca entry kali nie. Bila dah end story baru kita post pics-II. Trip kali Perghh gempak gila!! Shok | happy giloo! Kalau boleh nak pergi lah! Rasanya macam taknak balik pulak bila dah enjoy dengan diaorang. Mula mula macam bosan je, tapi bila dah oaky dengan diaorang, enjoy gegila lah, Dalam bus tu punyalah kecoh. Haha. Bila perempuan dan lelaki bersatu, hancus bus!

Haha. Dalam bas kita duduk dengan Najah Cun! Huhu ^^ Happy duduk dengan dia. Nasib wooo tak dapat duduk dengan ehemehem tu. Memang memula kene duduk dengan dia, tapi bila dia cakap dia nak duduk sorang, its okay. Lagi kita suka. But tak sangka Mamat handseng tu pon takde tempat juga, lastlast cikgu suruh Mamat handseng tu duduk sebelh dia. Act memang marah, tapi nasib baik sekejap jee. Err -_- Mula mula kitaorang duduk belakang, last last kene pindah duduk depan. Tapi shiookk dapat duk sebelah Pipah Omeyy . Gosip ah keje kitaorang apa lagi ken dah bosang takde mende nak buat xD Haha. Masa pergi tu kitaorang pergi berhenti kat RnR Paguh kalaw tak silap dalam pukul 1 lebih kowt masa tu. The best moment kat situ bila jatuh dekat tangga buss. Nasib baik budak laki takde. Sakit gila, Haha. Lepastu kitaorang teruskan perjalanan. K bila dah mulakan perjalanan, Ingatkan mula mula taknak tidur, tapi disebabkan mata nie ngada sangat, so tidur lah tapi tak lena pung sebab Apitt  mengacau. Kay sakit hati gegila nan dia.


Apit ; Yana, tidur dah ke? *cuit hidung*.
Me ; Woi apa nie mengacau orang tengah tidur.

Dalam bus tu kita asyik bergaduh dengan dia jelah. Mana tak sakit hati, asyik mengacau kita je. Memang sakit hati dengan dia. Apa yang dia tak puas hati pung tak tahu. Start dari pergi sampai lah balik, kitaorang asyik bertekak je. Yelah nak jadikan kenangan sebab dah tak jumpa dia tahun depan and tak dapat juga jumpa budak budak yang pergi trip nie expecially dia tuu, ehem ehem. haha ;( *Cedih* Yelah dahlama tak buat kenangan dengan Apit! Kitaorang special punya sebab ada 'MAJLIS DAERAH' yang sudi mengutip sampah. Kihkih ^^ Yusuff Comel namnya! Thanks beb sebab sudi jadi 'majlis daerah' kitaorang. Kalaw takda kau, memang hancus berkcecai bus tu dengan sampah. Kitaorang kan suka buat sampah. Nak tahu sampai dia fedap and dia cakap macam nie "Kalau sampah je panggil aku". Hahaha. Kesian tu memang kesian tapi apa boleh buat kan, dah dia yang volunteer nak kutip. Hehe, sorry beb terkutuk kauu. Takpe kau kan handseng jangan lew marah marah! Time kat 'Masjid Negara' sekali lagi jatuh. Adoh rasa macam apa entah. Time nak pergi teman 'Pipah' amek tudung ada pulak Apit and The Geng. Aigoo. Kitaorang gaduh lagi. K dan itu telah membuatkan 'Pipah' naik angin, Haha. Btw, Ingatlagi, time kat masjid negara, ada sorang abang nie, dia tengah menyapu, lepastu siapa entah cakap cemnie "Usop, tuh hah abang kau!" Adoyh kita gelak bagai nak mati dengar dia cakap cemtu. Rasanya yang cakap tu Sepilok sewel! haha, siapa lagi kalau bukan 'Azizi'!

Memang tak dinafikan, kita dengan 'Azizi' pun gaduh juga. Dah Dia tu kwaja panggil kita 'Sepilok'. Dia yang 'Sepilok' tak sedor ke diri :p Soryy kay Azizi, takde niat pun nak cakap kaw cenggitu :P Masa pepagi tu kitaorang bersiap semua, solat, and makan. Masa tengah tunggu abang yang bawak bas tu sedor dari tidur, Apit pergi tarik kita punya tocang rambut. Apalagi naik hantu ah, Kita pergi kat dia tumbok dia. Padan dengan muka dia. Haha. Bila dah siap semua kitaorang gerak pergi PlanetariumMasa nak tunggu kaunter tiket bukak. kita gaduh lagi dengan dia.

Me ; Aku taknak kawan kaw :P
Apit ; Ada aku kesah.
Y ; Aku pun kaw taknak kawan juga ke?
Me ; Taknak.
Y ; Ekeleh gitu kaw eah.

Geram gila rasa dengan dia! Time tengah snap pics si Apit tu mengacau lagi. Dia kata cemnie "Alolo, dah comel lah tu". Kwaja betul dia. Btw, Time nak balik tu, Si Syafiq pulak mengacau. K sakit hati | stress aku dibuatnyaa. Tah pape je dia tu. Time dalam Planetarium, bapak ahh best gilaaa ^^ Hihi. Kitaorang lepak kat sana 1 jam jee. Lepas je pi Planetarium, kitaorang gerak pi PetroSainss. Kitaorang lepak kat Petrosains sampai lah 1 lebih. Lama kan. Kat situ shok gila. Dah dapat jumpa Abang Harian Handsengg!! Tergodaa meyh. Macam macam kitaorang try kat situ. Hihi. The best memont time kat situ. Kitaorang beli tiket masuk nak masuk kat tempat ada helikopter tu. Hah nie nama dia 'journey to petroleum'. Kitaorang termasuk 'My Mama Angkat' Ustazah Kamsah jerit kuat gila. Takuut wooo -.- Lepastu waktu nak keluar dari situ. Kene naik mende apa entah. Kita, Syamim , PipahFify , Iryaani and Hazim semua jerit bab mende tuu nak turun. Adeyh menakutkan. Lagi lagi si Hazim gila tu jerit. Bak kata Pipah"macam perempuan gedik menjerit". haha. Dah lah time kat keluar nak pergi cari bus, Kita, Abbny and Syamim nyaris nak sesat, Nasib baik jumpa cikgu semua. hihi ^^ Mula mula kecut gak ;D

Lepastu kitaorang pergi 'Jalan Masjid India'. Kay kat situ tak sempat nak beli apa apa, melainkan beli shawl dengan tudung bawal. Huarghh. Banyak sangat kedai India kat situu pening kepala tengok. ACt memula nak beli cover phone, tshirt, kemeja, tapi dah diaorang sebok nak makan, so tak jadi lah *sadlife*. Hehe. K sementara kitaorang tunggu Cikgu Mazidah and his geng berbeli belah, kita pergilah belakang duduk dekat 'Syamim'. Kat situ lagi banyak cerita dengan 'Apit'. Yang 'Azizi' tak abes abes dengan 'sepilok' dia. Tetiba 'Apit' jadi caring kat kita.

Apit ; Jangan rapat sangat dengan ehem ehem tu *Tunjuk phone*
Me ; Asal ?
Apit ; Adalah jap lagi aku citer.
Me ; Alah citer jelaa.

Penat mek tunggu dia citer, last last dia citer juga. begitu rupanya. Tetibe dia tanya kita macam nie .

Apit ; Yana kaw couple dengan siapa sekarang?
Me ; Aku single doh.
Apit ; Kau couple dengan aku balik nak tak.
Me ; Mengarutlah kau.

Taktahu why dia cakap macam tu. Sesaje je dia mengungkit cerita lama. Lepastu dia mintak tengok phone, Kay kita bagi jela. Dia pi belek belek pics yang ada dalam tu. Sekali terjumpa pics dia. Boleh tanya lagi kat kita, simpan lagi pics dia. Haha. Act sayang sebenarnya nak buang. Nanti rindu boleh tengok kan? Kay soryy 'Apit' :P And dia boleh tanya kita kita nie sayang dia lagi ke tak. Ayoyoyo, soalan cepu mass tuu. Kita cakap tu biarlah rahsia. Hanya kita je tahu :) Kalaw lah kita cakap kita sayang dia, apa yang dia rasa eah?  Haha. k macam apa jee. Memang shiokk lah dapat lepaking dengan dia. Yelahkan kene spend time bebanyak dengan dia because nanti takdapat jumpa dia dah. Dia nak pindah jaybe nanti. Hmm, mesti rindu dia. K merepek dah. 

Lepas je siap jejalan, kitaorang pun pergi 'Masjid Sungai Besi' kalau tak silap lah. Memula ingatkan lepas je pi 'Jalan Masjid India', nak gerak pi 'Taman Botani' tapi dah semuanya tidur, so tak jadi leww -__- Haha. Yang tak boleh blahh yang time yang bus punya tempat letak barang, dia punya pintu tercabut. Haha. Semuanya disebabkan 'Apit' and 'Cikgu Mazidah'. Ganas giloo diaorang, btw kesiang ke abang tu. Lepas je semua settle, kitaorang pun bertolak balik. Hihi ^^ Kitaorang stop dekat RnR Seremban. Nak pi makan :P Hehe. Kepssii lah tempat yang dituju :D Time tengah order tu, tetibe si Yusuf nie taktaw ah sawan dia datang ke apa pelawa kita makan. Tak takowt je timbul gosip ke ape. Erhh  -,-

Yusuf ; Tunjuk ayam yang dia makan *Pelawa*.
Me ; Angguk angguk.
Yusuf ; Angkat kening.

Haha, Tulah pelik asal lah dia jadi baik :P Haha, K abaikan jelahh dia. Lepas je makan kepsii, kitaorang pun masuk bus. Sekali lagi kita melawan 'Majlis daerah' haha. Kan kita tengah minum air dia nak pergi kutip sampah kita kata la "jap lagi. ada banyak lagi air nak minum nie". Dia pun kata ginie "Minum air tu cepat sikit". And kita kata "Jap lagi lah". Dia dah geram rasanya pun cakap "Aku malas nak uturn balik!". Kita apa lagi sedut air dengan penuh rasa marah and geram! Time dalam bus tu kita takboleh tidur. Mata takboleh nak pejam. Lepastu si nie pi tegur "Tido tidolah". Kita pun cakap lah "Dah dia tu". Haha, K memang kita suka melawan dia cakap. Apit punya cakap lagilah. Haha. Kay sepanjang perjalanan tu kita text dengan Anuar. Btw kita dengan dia takde pape relationship pon. Btw he is not my taste! Yelahkan, dah bosan bebenor nak text dengan S katanya number dia hilang. Kay memang seronok gegila lah! Kan best kalaw dapat pergi lagi. Hehe ;D Memang kenangan nie tak kan dilupakann! Btw, korang tengok jela pics pics nie yek. Hehe. Tangan sudah penat menekan keyboard :P Kayy chaw!


Photographyy Semua Neyyy <3

SDKA Candidates 2012 :)

Madam Mazidah | Madam hKhamsah | Madam Kamariah <3

Cikgu Ema Comel :)





Older Post | Newer Post
Little Paris

Hi peeps! I'm Zulyana. Welcome to Paris!
Direspect me? Fuck you bitch ♡
♧ Bonjour ♧
Facebook | Twitter

Navigate

Diary About Me Stuffs Linkies

Eiffel Tower


Hearted
Daisypath Anniversary tickers
Let's Shout !



The Credit

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : Anak Yahya
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!