//Little Paris ♕
MERENTAS DESA
Friday, 1 February 2013 @ 4:17 pm | 0 Eiffel [s]

<
ﺑﺴﻢ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﺮﺤﻤﻦ ﺍﻟﺮﺤﻴﻢ


Assalamualaikum and Hye guyss. Wee lama dah tak update blog kan. Well Yana busy study lah katakan. #TeamPBS kann. Wuish, sejak bila guna Yana nie? Haha sekali sekala kan :D. Alhamdulillah study setakat nie okay :') Dapat duduk dengan geng geng budak pandai, rasa seronok lagi lagi duduk dekat dengan mybesties tersayang :* K. Act nak update pasal "MERENTAS DESA" ;D

Untuk pengetahuan korang, this year rumah MERAH CHAMPION :) Happy sesangat sebab tu rumah sukan Yana. Tak sia sia kot lari sampai nak tercabut kaki, akhirnya, Merah juaraa. Okay pagi tu semua berkumpul kat perhimpunan lama untuk dengar cikgu cakap and then buat warming up before start lari. Yana tak buat pun dah taknampak cikgu buat mende. Just ikot mana yang nampak je. Kitaorang start lari dalam pukul 8:45 kot. K takpasti. Jauh gila lah. Waktu lari tu, memula Yana lari dengan Syamim, Syaemah and Aniza. Lepas dah nak sampai kat Sch Rendah Yana lari dengan besties tersayang. Time lari tu macam nak tercabut kaki. Tapi dapat juga 1 mata :D

Lepas lari semua kitaorang tunggu makanan sampai. Yana dengan Syuhada cari tempat rumah merah, tak jumpa jumpa. Tetibe ada lah someone nie tegur Yana :

Dia - Eah dapat number berapa?
Yana - Number 1.
Dia -1 kebelakang kan?
Yana - Eleh macam dia lari laju sangat.

Yana tahu Yana lari slow tapi jangan ah perli perli -,- Nyampah taw. Makanan sampai dekat pukul 10:00 kot. Okay waktu nak amek makanan tu, si Habib tu punyalah bising. Sekali tercucuk jarum peniti. Haha menjerit. K padan muka. Kitaorang makan kat kantin, dapatlag tengok gelagat crush Yana berposinng dengan geng geng dia. Happynyaaa. Lepas makan semua tu, kitaorang cadang nak masuk dewan tapi kene amek buku koko dulu. Diaorang suruh Yana yang amek sebab kat situ ramai geng geng form5. Ingat Yana ni rapat sangat ke dengan budak form5. So terpaksalah amek. Nasib baik diaorang ikot sekali. Kat situ ada Habib, Dayat, Aizzan dengan budak perempuan siapa entah, lupa pulak. 

Lepas dah amek buku semua tu, kitaorang masuk dewan duduk paling depan *semangat. Teacher Taviki jad mc waktu tu. Kitaorang ingatkan rumah kuning menang last last, bila diumumkan rumah merah menang. Abang Zul *Kapten rumah merah* naik stage sambil menari, macam ornag sawan sebab rumah merah menang. Siap cium cium lagi hadiah tu. Bangga sesangat xD Sempat juga Yana tengok crush Yana kat rumah kuning tu. Dia bawa flag. Handsome sangat :* Number 2 rumah Biru, Number 3 rumah Kuning *rumah sukan crush Yana*, and last sekali rumah Hijau ;') Semuanya hebat taw takk.

Event tu habis dalam pukul 12:45 kalau tak silap. Kitaorang boleh balik pukul 1:30. So lepak je kat sch. Haha. Waktu tu lepak dengan kawan rapat Yana, Amal, wuuu macam macam perangai dia. Dia ajak Yana pergi bangunan kitaorang, sekali terjumpa budak tu. Amal pun kata "Zul, tu jodoh kau. Jodoh yang berpanjangan". Geramnyaaa >< Tetibe dia pun tegur :

Dia - Zul, Zul.
Yana - Apa?
Dia - Sombong eah? Takpelah.

Hahah. Yana takde mende nak cakap kat dia so biarkan dia berkata sorang sorang :') Haha sampai situ je kot nak story pasal merentas desa tahun nie. Hope tahun depan champion lagi. InsyaAllah. Papepon, Merah Hebat :* Thanks untuk semua guru rumah merahhh!

Walaupun Penat, Tapi Tak Sia Sia, Merah Champion. Go Go Merah :D


Older Post | Newer Post
Little Paris

Hi peeps! I'm Zulyana. Welcome to Paris!
Direspect me? Fuck you bitch ♡
♧ Bonjour ♧
Facebook | Twitter

Navigate

Diary About Me Stuffs Linkies

Eiffel Tower


Hearted
Daisypath Anniversary tickers
Let's Shout !



The Credit

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : Anak Yahya
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!